Spotify ve Instagram’dan Müzik Paylaşımında Yenilik

Spotify ve Instagram’dan Heyecan Verici Yenilik

Spotify ve Instagram'dan Heyecan Verici Yenilik

Spotify ve Instagram, müzik akış deneyimini bir üst seviyeye taşıma hazırlığı içerisinde. İki dev platformun duyuracağı bu yenilikle, kullanıcılar artık Spotify hesaplarını Instagram’a bağlayarak, dinledikleri şarkıları otomatik olarak paylaşma imkanına sahip olacaklar.

Yeni özelliğin, kullanıcıların notlar aracılığıyla şarkı paylaşımını yapabileceği ve bu paylaşımların diğer kullanıcılar tarafından DM sekmesinde veya profil sayfalarında görülebileceği belirtiliyor. Şu anda manuel olarak müzik paylaşabilen kullanıcılar, bu yenilik sayesinde dinledikleri parçaları sürekli ve zahmetsiz bir şekilde paylaşma fırsatına kavuşacaklar.

Bu heyecan verici özellik, uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından keşfedildi. Paluzzi, özelliğin kullanıcıların “sürekli olarak ne dinlediklerini paylaşabilecekleri” ve “istendiğinde paylaşımı durdurabilecekleri” şeklinde tanıtıldığını duyurdu. Henüz resmi olarak kullanıma sunulmayan bu özelliğin yakın bir zamanda duyurulması bekleniyor.

APPLE MUSIC İÇİN BİR AÇIKLAMA YOK

Mevcut durumda Instagram’da şarkı paylaşım işlemi manuel olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bu yeni özellik, eski Microsoft Messenger (MSN) kullanıcılarının geçmişteki otomatik müzik paylaşımını hatırlatabilir. Şu anda Apple Music kullanıcıları için benzer bir özellik mevcut değil, fakat Apple’ın gelecekte bu alanda bir yenilik getirmesi oldukça olası görünüyor.