Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Pekgöz’ün Trajik Ölümü

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Pekgöz’ün Trajik Hikayesi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin 2. sınıfında eğitim gören genç öğrenci Pekgöz, hem burun etini aldırmak hem de estetik bir operasyon geçirmeyi amaçlayarak Maltepe’de özel bir hastaneye başvurdu. Ancak, narkoz aşamasında beklenmedik gelişmeler yaşandı ve genç kız kalp krizi geçirdi.

20 GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Pekgöz, 20 gün süren zorlu bir yaşam mücadelesinin ardından ne yazık ki hayata veda etti. Genç kızın ailesi, kızlarının ölümünde bir dizi ihmallerin zincirinin rol oynadığını savunuyor.

ANESTEZİ SONRASI KALBİ DURDU

Baba Ferhat Pekgöz, anestezi sonrasında kızlarının kalbinin durduğunu ancak kendilerine durumunun çok iyi olduğu bilgisinin verildiğini ifade etti. İlk olarak tedbir amaçlı olarak Kurtköy’deki bir hastaneye götürüldüklerini, ardından 112 kaydı açılmadığı için başka bir hastaneye yönlendirildiklerini anlattı.

AYNI GÜNDE 3 HASTANE DEĞİŞTİRDİ

Baba Pekgöz, o talihsiz gün içerisinde 3 farklı hastane değiştirmek zorunda kaldıklarını, bu ihmallerin sonucunda kızlarının hayatını kaybettiğini belirtti.

“SEDYEDEYKEN GÖZLERİ AÇIKTI”

Anne Özlem Pekgöz, kızını yoğun bakımda görmek istediğini, ancak buna izin verilmediğini söyledi. Kızının sedyede gözlerinin açık olduğunu ve entübe edilmediğini belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Pekgöz ailesi, 30 Ağustos’ta kızlarını kaybettikten sonra, hastane ve sorumlu doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu trajik olay, sağlık sistemindeki eksiklikleri ve hasta güvenliğini yeniden gündeme getirdi.