Tekirdağ’daki Antik Kent Kazıları ve Turizm Potansiyeli

Tekirdağ’daki Antik Kent Kazıları

Tekirdağ'daki Antik Kent Kazıları

Ahmet Hacıoğlu, Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan 5 bin yıllık Perinthos ile Süleymanpaşa ilçesindeki Heraion-Teikhos (Hera’nın Şehri) antik kentlerindeki kazı çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bu antik kentlerde gerçekleştirilen kazılarda, Trakya bölgesindeki medeniyetlerin izlerinin araştırıldığını belirten Hacıoğlu, “Tekirdağ’da turizm çeşitleri içinde eksik olan tarih ve kültür turizmi rotası mevcut. Burada yalnızca birkaç tarihi cami ve müze var. Ziyaretçilere sunabileceğimiz daha nitelikli yerler geliştirmeliyiz. İlimizde devam eden bu kazı çalışmaları sayesinde tarih ve kültür turizmi ayağımız güçlenecek. Antik kentler, kentin turizmine önemli katkılarda bulunacak. Ancak bu süreç hemen gerçekleşecek bir durum değil,” dedi.

Hacıoğlu, Tekirdağ’ın gelecekte tarih meraklılarının sıkça tercih edeceği yerler arasında yer alacağını dile getirdi. Antik kentlerdeki kazıların, bölgede yaşamış medeniyetler hakkında değerli bilgiler sunduğunu vurguladı. Hacıoğlu, “Antik kentlerdeki kazılar, iğneyle kuyu kazmaya benzer. Bu tür çalışmalar uzun soluklu işlerdir ama sonuçları oldukça tatmin edicidir. Perinthos, Marmara’nın Efes’i konumunda bir yer. Oradaki tarihi tiyatronun kazı çalışmaları belli bir aşamaya geldi. Ancak tamamen ortaya çıkması için daha zamana ihtiyaç var. Heraion-Teikhos ise Traklarla ilgili yapılan tek şehir kazısıdır. Burasının ören yeri olabilmesi için çalışmalar devam ediyor,” şeklinde konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın