Perre Antik Kenti’nde Tarihi Eserlerin Keşfi

Perre Antik Kenti’nde Tarihi Eserler Gün Yüzüne Çıktı

Perre Antik Kenti'nde Tarihi Eserler Gün Yüzüne Çıktı

Adıyaman Müze Müdürlüğü ekipleri, Perre Antik Kenti’nin 1 kilometre güneyinde bulunan bir alanda dikkat çekici tarihi eserler keşfetti. Ekipler, 1980’li yıllarda antik kentte ortaya çıkarılan Roma dönemine ait kabartmalar, içlikler, sütunlar ve çeşitli mimari parçaların varlığını tespit etti.

Perre Antik Kenti'nde Tarihi Eserlerin Keşfi

İş makineleriyle yapılan kazı çalışmaları sonucunda elde edilen bu tarihi eserler, antik kentteki nekropol (mezarlık) alanına taşınarak sergilenmeye başlandı. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, bu eserlerin alan araştırması sırasında bulunduğunu belirtti.

Perre Antik Kenti'nde Tarihi Eserlerin Keşfi

Alkan, eserlerin tespit edildiği yerle ilgili olarak şunları ifade etti: “Daha önce bu eserlerin 1980 yılında Perre Antik Kenti’nin hemen yanındaki Roma çeşmesinin çevresinde bulunduğu söyleniyordu. Burada gerçekleştirdiğimiz detaylı taramalar sonucunda, bu eserleri 40 yıl aradan sonra tekrar Perre Antik Kenti’ne getirerek, ziyaretçilerin beğenisine sunmuş olduk. Bu eserler, milattan sonra 2. yüzyıla, yani günümüzden yaklaşık 1800 yıl öncesine tarihleniyor.”

Perre Antik Kenti'nde Tarihi Eserlerin Keşfi

Alkan, sergilenen objelerin Perre Antik Kenti’nin zengin tarihini ve kültürel dokusunu gözler önüne serdiğini vurgulayarak, “Bu nedenle hem bölge halkının hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.” şeklinde konuştu.

Perre Antik Kenti'nde Tarihi Eserlerin Keşfi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın