UAVOS İnsansız Kargo Teslimat Helikopteri’nin Testlerini Tamamladı

UAVOS, şirketin yeni UVH-170 insansız kargo teslimat helikopteri ile önceden seçilen güzergahları kullanarak ilk satıcıdan varış noktasına ve sonra aynı yolu kullanarak varış noktasından satıcıya geri giden ve otomatik bir teslimatın yapıldığı başarılı bir uçuş testi gerçekleştirdi.

100 km’lik bir mesafede gerçekleşen ve 1,7 saat süren uçuş sonunda, helikopteri indirmeye veya alıcı tarafta yer kontrol istasyonu kullanmaya gerek kalmadan 8 kg (17,6 lbs) kritik insani yardım yükü teslim edildi.

UVH-170 İHA, zorlu koşullar altında ve sıkışık zaman çizelgesi durumlarında, hem ani havadan müdahale ve acil durum yardımlarında hem de ticari operasyonlar esnasında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Uçağın emniyet mesafesi, yer ekipleri veya pilotlar tarafından erişilmesi zor veya tehlikeli olabilecek alanlarda insani ve afet yardımı görevleri için oldukça uygundur.

Bir görüş hattı veri bağlantısı (LOS) ve görsel alanının ötesinde (BVLOS) uçuşları destekleyen bir uydu iletişim veri bağlantısı ile donatılmıştır.

UVH-170 insansız helikopterin yetenekleri, uzak mesafede kalan topluluklar ve acil durumlar için tıbbi ve farmasötik teslimatlar gibi sosyal ve madencilik, petrol ve gaz veya kurye teslimatı gibi ekonomik olmak üzere birçok farklı kullanım alanına sahiptir.

UAVOS’un benzinle çalışan insansız helikopterinin maksimum kalkış ağırlığı 45 kg (99 lbs) olmakla birlikte taşıma kapasitesi 10 kg’a (22 lb) kadardır. Maksimum 2500 mil / saat hızda, 2500 metreye kadar yükseklikte uçabilir.

UAVOS CEO’su ve Baş Geliştirici Aliaksei Stratsilatau yaptığı açıklamada, “Denemeler sırasında gördüğümüz gibi, müşteriler UVH-170 İHA kullanımından önemli ölçüde yarar sağlayabilirler. Güçlü bir VTOL platformu olan UVH-170, ek kalkış veya kurtarma ekipmanı gerektirmez, bu da uzak bölgelere teslimat için kusursuz bir özellik. İnsansız helikopter, 14 m/s’den daha kuvvetli rüzgarın olduğu koşullarda çalışabilme yeteneğini kanıtladı.” ifadelerini kullandı. – Kaynak: defenceturk