AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı Üçüncü Prototip İlk Uçuş İçin Gün Sayıyor

Uçuş testleri devam eden Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı 2020 yılı içerisinde göreve başlayacak

BAYKAR tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipi de uçuş testlerini başarıyla devam ederken üçüncü prototip ilk uçuş için gün sayıyor. Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda testleri devam eden AKINCI Prototip-2 TİHA 22 Ağustos 2020 günü uçuş testlerine devam etmişti.

Bayraktar AKINCI TİHA’nın ikinci prototipi gerçekleştirilen Orta İrtifa Sistem Doğrulama Test uçuşunda ortalama 20 bin feet irtifada (Yaklaşık 6.1 km) 2 saat 26 dakika havada kaldı. AKINCI TİHA’nın testleri iki prototip ile sürdürülmektedir.

AKINCI PT-1 (Prototip 1.) gerçekleştirilen Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi kapsamında 30.000 feet irtifada seyir icra etti. Başarıyla tamamlanan uçuş 3 saat 22 dakika sürdü.

Yıl sonuna kadar ilk teslimatın gerçekleştirilmesinin planlandığı Bayraktar AKINCI TİHA projesinin üçüncü prototipinin entegrasyon süreci Baykar Milli SİHA Ar-Ge ve Üretim Merkezi’nde devam ediyor. Üçüncü prototip de entegrasyonun tamamlanmasının ardından test uçuşlarını icra etmek üzere Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’na gönderilecek.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabı Twitter üzerinden üçüncü prototipin görüntülerini paylaşarak 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik etti. Selçuk Bayraktar, “Bir yıl öncesi ve bugün… Sefer bizden, zafer Allah’tan… AKINCI Prototip-3 de sefer için gün sayıyor… 30 Ağustos Zafer Bayramı‘mız kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: DefenceTurk