Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Harp Okulları Törenindeki Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni Konuşması

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin savunma sanayisinde kaydedilen ilerlemelere dikkat çekti. Bu kapsamda, “Hızır Reis Denizaltımızı 2025, Murat Reis Denizaltımızı ise 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Kalan 3 denizaltımızı da 2029 yılına kadar tamamlayacağız” şeklinde bilgi verdi.

Erdoğan, deniz yetki alanlarımızla ilgili de şu ifadeleri kullandı: “Mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız.” Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin haklarının ihlal edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirterek, “Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Bunun yanı sıra, dış politikaya dair de önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı, “Doğuyla ilişkilerimizi güçlendirirken, batıyla köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arayacağız.” diyerek, Türkiye’nin stratejik hedeflerine vurgu yaptı.

Erdoğan, Avrupa Birliği ile Şanghay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak zorunda olmadıklarını şu şekilde ifade etti: “Biz birilerinin iddia ettiği gibi Avrupa Birliği’yle Şanghay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz.”