Mısır Havacılık Fuarı’nda HÜRJET Uçuş Gösterisi

Mısır Havacılık Fuarı Devam Ediyor

Mısır Savunma Bakanlığı ve Mısır Hava Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Mısır Havacılık Fuarı, büyük bir katılımla devam ediyor. Fuarda, dünyanın dört bir yanından gelen birçok firma, savunma sanayi ürünlerini sergilerken, özellikle hava gösterisi yapan uçaklar ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Fuara katılan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen jet eğitim uçağı HÜRJET, üçüncü gösteri uçuşunu TUSAŞ Test Pilotu Orhan Boran ile Mısırlı F-16 Pilotu Ahmed Elmallah’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

“HÜRJET İLE UÇMAK BENİM İÇİN HARİKAYDI”

Uçuşun ardından değerlendirmelerde bulunan Elmallah, HÜRJET ile uçmanın kendisi için son derece keyifli bir deneyim olduğunu ifade etti. Elmallah, “Türk ve Mısır hava kuvvetleri arasında kurulacak işbirliklerini büyük bir heyecanla bekliyorum. Ben bir F-16 pilotuyum ve HÜRJET ile uçmak benim için harikaydı. Uçağın başlangıç performansı oldukça iyi. Zamanla daha da gelişeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“AFRİKA BÜYÜME POTANSİYELİ YÜKSEK BİR PAZAR”

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Afrika’nın kendileri için son derece önemli bir pazar olduğunu vurguladı. Demiroğlu, “Afrika, gelişmekte olan bir pazar. Cumhurbaşkanımızın da 10 yıl önce bize hedef olarak gösterdiği gibi, büyüme potansiyeli oldukça yüksek bir bölge.” dedi.

Afrika dahil birçok ülkede ürünlerinin bulunduğunu belirten Demiroğlu, “Mısır’ın Afrika kıtasında yer alması, potansiyelinin yüksekliği, Arap Birliği’nin etkin bir üyesi olması, tarihi ilişkilerimizin kuvvetli olması ve birlikte hareket etme imkanlarının gelecekte umut vaat etmesi nedeniyle Mısır bizim için büyük bir önem taşıyor. Bu fuar ilk kez düzenleniyor ve biz de burada yer alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.