Bayraktar, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’nda Gençlerle Buluştu

Bayraktar ve beraberindeki heyet, ROKETSAN yürütücülüğünde Tuz Gölü Hisar Atış Alanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması‘nda gençlerle bir araya geldi. Bu yıl 7 kategoride 80 finalist takımın yarıştığı etkinlikte, gençlerin heyecanı ve tutkusu gözlemlendi. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, 2018 yılında bu yarışmanın temellerini ROKETSAN ile birlikte attıklarını, TEKNOFEST’in kalbinin bu tür yarışmalar olduğunu belirtti.

Roket yarışmalarının kendisi için en heyecan verici ve tutkulu olanı olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:

“Ülkemizin Milli Uzay Programı’nın inşası ve göklerdeki bağımsızlığının teminatı olması amacıyla bu roket yarışmasını düzenlemeye başladık. İlk yıl 180 takım başvurmuştu. Zamanla bu rakam sürekli büyüdü. Bu yıl 900’den fazla takım yarışmaya katıldı ve finalde 80 takım burada mücadele ediyor. Gençlerimiz, Tuz Gölü’nde geniş bir düzlüğün ortasında ülkemize dair hayallerini, tutkularını, emeklerini ve gayretlerini harmanlayarak birkaç saniyelik bir uçuş için roketlerini ateşliyorlar.”

TEKNOFEST Akdeniz’in Tarihleri Belirlendi

Bayraktar, Türkiye’nin tam bağımsız, müreffeh ve güçlü yarınları için kendini adayan, bu alanda büyük çaba gösteren gençlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları ekledi:

“İnşallah bu genç kardeşlerimiz, Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamındaki hedeflerine çok daha kısa sürede ulaşmamızı sağlayacaklar, ülkemizin ihtiyaç duyduğu hava savunma sistemlerini geliştirecekler. Dünyaya medeniyetimizin ve milletimizin sesinin daha güçlü çıkmasını sağlayacaklar. Emeği geçen tüm paydaşlara, özellikle ROKETSAN’a ve yarışmaya ilk yılından itibaren ev sahipliği yapan Aksaray’a teşekkürlerimi iletiyorum. Yarışmaya katılan tüm takımlara da başarılar diliyorum. TEKNOFEST Akdeniz, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da gerçekleşecek. Tüm milletimizi ve buradaki tüm yarışmacı kardeşlerimizi oraya bekliyoruz.”

“Dikkat Dikkat, Roket Çıkabilir!”

Bayraktar, Aksaray’ın sloganı haline gelmiş olan “Dikkat dikkat, roket çıkabilir.” ifadesinden de bahsederek, bunun Aksaray’da tarihe geçmiş bir söz olduğunu vurguladı.

Etkinlik sırasında Bayraktar, stantları gezerek öğrencilerden roketler hakkında bilgi aldı. Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile birlikte geri sayımda bulunarak ateşlenen roketleri dikkatle takip etti.