Sinop: Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Turizm Cazibe Merkezi

Sinop: Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Cazibe Merkezi

Türkiye’nin kuzeyinde yer alan Sinop, tarihi yapıları ve muhteşem milli parklarıyla dikkat çekiyor. Uzun ve temiz sahilleri, kenti yaz aylarında ziyaret eden tatilciler için cazip kılan bir diğer unsur. Ziyaretçiler, Sinop’un doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatını yakalıyor.

Yaz mevsiminde konaklama tesislerinde doluluğun %100’e ulaştığı bu güzel şehirde, en çok ilgi gören yerler arasında Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, Erfelek Tatlıca Şelaleleri, İnceburun, Hamsilos ve Akliman gibi milli parklar öne çıkıyor.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, kentin özellikle bayram tatilleri ve yaz aylarında binlerce turistin akınına uğradığını, bu durumun Sinop turizmi açısından son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti. Güzel, “2024 yılının 8 ayı itibarıyla, turizm açısından ilimiz adına oldukça verimli geçti. Bu yıl ilimizde yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçiyi ağırladığımızı söyleyebiliriz” dedi.

Sinop’a gelen turistlerin, sonraki yıllarda da kenti tercih ettiklerine dikkat çeken Güzel, şöyle devam etti:

  • Ramazan Bayramı’nda resmi verilere göre yaklaşık 430 bin araç girişi oldu.
  • Kurban Bayramı’nda ise ortalama 160 bin araç girişi gerçekleşti.
  • Havalimanı yoluyla, iç hatlar uçuşlarıyla yaklaşık 60 bin yolcu şehrimize geldi.

Güzel, “İlimiz, kum, güneş, deniz şeklinde nitelendirebileceğimiz deniz turizmi açısından oldukça tercih edilen bir destinasyon. Bunun yanı sıra doğa ve ekoturizm noktalarında da oldukça fazla tercih edilen alanlarımız mevcut. Sinop, tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir şehir” ifadesini kullandı.

Yabancı Turistlere Ev Sahipliği

Yabancı Turistlere Ev Sahipliği

Güzel, Sinop’un yerli misafirlerin yanı sıra yabancı turistlere de ev sahipliği yapmasının gelecek açısından umut verici olduğunu vurgulayarak, “Bu yıl Sinop’a 6 kruvaziyer gemisi geldi ve yaklaşık 6 bin misafirimizi ağırladık. 8 ayda toplamda 20 bin yabancı misafirimiz mutlu bir şekilde şehrimizi ziyaret etti” diye konuştu.

Bu yıl, deniz ve karada yapılabilecek turizm amaçlı sportif faaliyetlerin parkur alanlarını belirleme çalışmalarını da sürdürdüklerini dile getiren Güzel, “Bu alanları belirlediğimizde, inşallah sportif turizm noktasında da tercih edilen bir destinasyon olacağız” ifadesini kullandı.