Perre Antik Kenti’nde Tarihi Eserlerin Keşfi

Perre Antik Kenti’nde Tarihi Eserler Keşfedildi

Perre Antik Kenti'nde Tarihi Eserler Keşfedildi

Adıyaman Müze Müdürlüğü ekipleri, Perre Antik Kenti’nin 1 kilometre güneyinde yer alan bir alanda önemli tarihi kalıntılara rastladı. 1980’li yıllarda antik kentte ortaya çıkarılan Roma dönemine ait kabartma, içlik, sütun ve çeşitli mimari parçaların bulunduğu bu alan, yeniden incelenmek üzere iş makineleriyle tarandı.

Toplanan tarihi eserler, antik kentin nekropol (mezarlık) bölgesine taşınarak sergilenmeye başlandı. Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu eserlerin alan araştırmaları sırasında tespit edildiğini ifade etti.

Alkan, eserlerin antik kentin 1 kilometre güneyinde yer aldığını belirterek, “Daha önce bu eserlerin 1980 yılında Perre Antik Kenti’nin hemen yanındaki Roma çeşmesinin çevresinde bulunduğu söyleniyordu. Burada yaptığımız detaylı taramalar sonucunda, 40 yıl sonra bu eserleri Perre Antik Kenti’ne getirerek ziyaretçilerin beğenisine sunmuş olduk. Bu eserler, milattan sonra 2. yüzyıla, yani günümüzden yaklaşık 1800 yıl öncesine tarihlenen mimari parçalar.” dedi.

Alkan, sergilenen objelerin, Perre Antik Kenti’nin zengin tarihini ve kültürel dokusunu yansıttığını vurgulayarak, bu eserlerin hem bölge halkının hem de ziyaretçilerin ilgisini çektiğini sözlerine ekledi.