Togg’un Yeni Modeli T10F Test Sürüşü Gerçekleştirildi

Togg’un Yeni Modeli T10F Test Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg’un yeni sedan modeli T10F’yi test sürüşü gerçekleştirdi. Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) teknoloji kampüsünü ziyaret eden Kacır, burada Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’tan üretim ve yatırım faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Togg’un güvenlik ve dayanıklılık test süreçlerinin başladığını belirten Kacır, T10F ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Kacır, test sürüşünün ardından yaptığı açıklamada, Togg’un araştırma-geliştirme (AR-GE) ve üretim süreçlerinin hızla devam ettiğini vurguladı. “Togg, yeni düzenlemelere en hızlı şekilde uyum sağladı. Az önce Togg’un otonom sürüş kabiliyetlerini deneyimlemenin mutluluğunu yaşadım” diye konuştu.

Sportif ve Şık Tasarım

Gelecek yıl piyasaya sunulması planlanan T10F ile ilgili bilgiler veren Kacır, bu modelin farklı bir hedef kitleye hitap edeceğini belirtti. T10F, spor bir görünümle birlikte sedan araç beklentilerini de karşılayacak şekilde tasarlandı. Ayrıca, T10F mevcut SUV modeline göre 80 kilometre daha fazla menzil sunacak, bu da elektrikli araç kullanıcıları için oldukça memnuniyet verici bir özellik.

  • Togg’un SUV modeli T10X’in V1 RWD paketi 314 kilometre menzil sunarken,
  • V2 RWD paketi ise 523 kilometre menzil kapasitesine sahip.

Şarj İstasyonu Ağı Genişliyor

Kacır, hem Togg hem de diğer elektrikli araçların Türkiye genelinde yaygınlaşmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının ülkenin dört bir yanına yayılmasını sağladıklarını ifade eden Kacır, şu an itibarıyla Türkiye genelinde 23 bin halka açık şarj noktası bulunduğunu ve bunların 8 bininin hızlı şarj imkanı sunduğunu açıkladı. Kacır, gelecekte özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını artırmaları için destekler sunacaklarını da belirtti.

Konfor ve Güvenlikte Üst Düzey Performans

Tasarımı, iç mekan konforu, güvenlik donanımları ve teknolojik özellikleriyle öne çıkan T10F, sürekli yenilenen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş konforunu en üst seviyeye taşıyor. Dayanıklı altyapısı, her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlarken, sportif ve dinamik yapısıyla da zarif bir sürüş deneyimi sunuyor. T10F, Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde önemli bir yer edinmeye aday bir model olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın