Adıyaman Müze Müdürü, Perre Antik Kenti’ndeki Eserlerin Ziyaretçi İlgisini Değerlendirdi

Adıyaman Müze Müdürü’nden Açıklamalar

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, gazetecilere verdiği demeçte, eserlerin 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında ilk kez halka açıldığını hatırlattı. Alkan, bu dönemde eserlerin yaklaşık 5 ay içinde 5 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtti. “Yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz, özellikle bu kabartmaları bizlere soruyor ve görmek istediklerini ifade ediyorlardı,” diyen Alkan, “Yaptığımız istatistikler sonucunda toplamda 5 bin kişi bu alana gelerek ziyaret etti. Daha fazla ziyaretçiyi Perre Antik Kenti‘ne eserleri görmeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerin Yorumları

Ziyaretçilerin Yorumları

Ziyaretçilerden Ali Parlak, Perre Antik Kenti’ni gezmek için geldiğini ve buradan son derece etkilendiğini belirtti. Parlak, “Bu kadar tarihi ve etkileyici bir yeri görmek gerçekten harika bir deneyim,” dedi.

Köylülerin Keşfi

Gerger ilçesine bağlı Onevler köyü yakınlarında, Kımıldağı bölgesinde bulunan kabartma heykeller, köylüler tarafından 26 Eylül 2023 tarihinde fark edildi. Durumu Adıyaman Müze Müdürlüğü’ne bildiren köylüler, kısa süre içinde inceleme yapılması için ekiplerin bölgeye gönderilmesini sağladı. İncelemeler sonucunda, bölgenin bir kutsal alan olduğu tespit edildi. Ekipler, alanda tokalaşma sahnesi içeren kabartmalar ile yazıtların yer aldığı stelleri buldu. Eserlerin, bölgenin sarp kayalık yapısı nedeniyle askeri helikopter ile bulunduğu yerden taşındığı da ifade edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın