Kalp Sağlığını Korumak İçin Önemli İpuçları

Sağlıklı bir yaşam sürdürmenin temel taşlarından biri kalp sağlığıdır. Kalbimizin sağlıklı olması, bireylerin genel yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle kalbimizi korumanın temel yollarını paylaşarak bu konuda bilinçlenmemizin önemine dikkat çekti.

Kalp sağlığının korunmasında düzenli yürüyüşlerin ve fiziksel aktivitenin rolü büyük. Prof. Dr. Boztosun, “Gün içerisinde bol bol yürüyüş yapmalıyız. Ayrıca, kilomuza dikkat etmeliyiz. Kilomuzu ideal seviyede tutarak sağlıklı bir şekilde yaşlanabiliriz. Yaşlanmaktan korkmamalıyız, önemli olan sağlıklı bir şekilde yaş almak.” dedi.

KALBİMİZİ ÇOK İYİ KORUMALIYIZ

Kalbin değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Boztosun, “Vücudumuzdaki tüm organlar çift olarak bulunurken, kalbimiz bir tanedir. Bu nedenle kalbimizi çok iyi korumalıyız. Bunun en önemli yollarından biri, kolesterol seviyemize dikkat etmektir. Ayrıca şeker ve tansiyon değerlerimizi düzenli olarak takip etmeliyiz. Stres yönetimi konusunda dikkatli olmalı ve tütün ürünlerinden uzak durmalıyız. Gelişmiş teknolojilere rağmen, dünyada en sık ölüm nedeni maalesef kalp ve damar hastalıklarıdır.” şeklinde konuştu.

GENETİK SİZİN KADERİNİZ DEĞİL!

Prof. Boztosun, genetik yatkınlığın kalp sağlığındaki etkisine de değindi: “Eğer ailede genetik kalp hastalığı öyküsü varsa, şikayetleriniz olsun olmasın, düzenli kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. En azından 6 ayda bir veya yılda bir mutlaka kalp sağlığınızı kontrol ettirin. Aile geçmişinde kalp hastalığı olması, bu durumun bizim kaderimiz olduğu anlamına gelmez. Uygulayacağımız tedavi yöntemleriyle bu risklerin üstesinden gelebiliriz. Sağlıklı ve düzenli bir yaşam tarzı benimsemek, kalbimize olan dikkatimiz açısından son derece önemlidir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın