Neurolab İstanbul 2024: Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Eğitim Etkinliği

Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi (PARMER), “Neurolab İstanbul 2024” isimli eğitim etkinliğini düzenleyerek hareket bozuklukları alanındaki en son tedavi teknolojilerini tartışmaya açtı. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu önemli kurs, 100’ü aşkın araştırmacının katılımıyla hareket bozukluklarının tanı ve tedavisinde mükemmeliyetin sağlanması amacıyla bir araya geldi.

18 HASTA TEDAVİ EDİLDİ

Etkinliğin açılışında konuşan PARMER Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, merkezin kuruluş tarihine ve gelişim sürecine değindi. Zırh, 2018 yılında kurulan merkezin, 2019 yılında Uluslararası Mükemmeliyet ve Eğitim Merkezi unvanını aldığını belirtti. Ayrıca, merkezin sunduğu çığır açan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Zırh, 8 ay önce başlatılan Akıllı Ses Ötesi (MRgFUS) tedavisinin sadece Parkinson hastalarına değil, çeşitli titreme rahatsızlıklarına da hitap ettiğini, şu an 19. hastaya bu tedavinin uygulanacağını ifade etti.

SES DALGALARIYLA İYİLEŞİYORLAR

Zırh, “Ameliyatsız MR teknolojisi ile ses dalgalarının belirli noktalara yönlendirilmesi sayesinde, titremeleri kontrol altına alabiliyoruz. Parkinson hastalığı, kronik ve ilerleyici bir rahatsızlık olup, müdahalemiz sayesinde hastaların titremelerini durduruyor veya hareket etme yeteneklerini güçlendiriyoruz. Hastalarımızın hastanede yatmalarına gerek kalmadan, işlem sonrası birkaç saat içinde evlerine dönebildiklerini söyleyebilirim.” dedi.

AKILLI VE YENİLİKÇİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ

PARMER, bugüne kadar bin 400’den fazla beyin pili ameliyatı gerçekleştirmiş ve yenilikçi tedavi yöntemleriyle Parkinson hastalarına umut ışığı olmaya devam etmektedir. Türkiye’nin ilk bağımsız hareket bozuklukları merkezi olma özelliği taşıyan PARMER, beyin pili tedavisinin yanı sıra, Akıllı Ses Ötesi (MRgFUS) gibi en son tekniklerle hastalarına umut vermeye çalışmaktadır.

Neurolab İstanbul 2024: Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Eğitim Etkinliği

Be the first to comment

Leave a Reply