Apple, iPhone 17 ile OLED Ekran Devrimine Hazırlanıyor

Apple, iPhone 17 modelleriyle birlikte ekran teknolojisinde önemli bir değişim yapmaya hazırlanıyor. Japon Nikkei gazetesinin edindiği bilgilere göre, 2025 ve sonrasında piyasaya sürülecek tüm iPhone modellerinde OLED ekranların kullanılacağı bildiriliyor. Televizyon ve akıllı telefon üreticileri, yüksek çözünürlüklü videolar için ideal olan daha canlı renkler ve daha keskin kontrast sunma kapasitesi nedeniyle LCD ekranlar yerine OLED teknolojisini benimsemeye yöneliyor.

Nikkei, Apple’ın bu stratejik adımının Japon firmalar Sharp Corp ve Japan Display’in iPhone işinden dışlanmasına neden olabileceğini belirtti.

Yeni Tedarikçiler: Çin ve Güney Kore

ÇİN VE GÜNEY KORE’DEN TEDARİK EDECEK Nikkei’nin raporuna göre, Apple, yeni iPhone SE modeli için OLED ekran siparişlerini Çinli BOE Technology ve Güney Koreli LG Display’den almaya başladı. Rapor, Sharp ve Japan Display’in yaklaşık on yıl önce iPhone ekranlarının toplam pazar payının %70 olduğunu, ancak son yıllarda yalnızca iPhone SE için LCD ekran tedarik ettiğini ve akıllı telefonlar için OLED ekranları seri üretme kapasitesine sahip olmadığını vurguladı.

OLED Teknolojisine Geçiş Süreci

İLK OLARAK 2017’DE KULLANDI Apple, OLED panellerini ilk defa 2017 yılında tanıttığı iPhone X modelinde kullanmıştı ve bu tarihten itibaren premium iPhone serilerinde OLED ekranlara geçiş yapmayı sürdürdü. Şirket, Mayıs ayında piyasaya sürülen en son nesil iPad Pro modellerinde de OLED ekran teknolojisini uygulayarak, kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyor.

Sonuç olarak, Apple’ın OLED ekranlara geçişi, hem kullanıcı deneyimini artırma hem de rakipleriyle olan rekabet gücünü artırma açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.