Avrupa’da kabin bagajında sıvı taşıma miktarı değişti: Artık 100 ml

Avrupa Birliği (AB) genelindeki havalimanlarında sıvı ve jel ürünlerin kabin bagajında taşınmasına ilişkin kurallar 1 Eylül’den itibaren güncelleniyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte yolcuların kabin bagajında taşıyabileceği sıvıların maksimum hacmi 125 mililitreden 100 mililitreye düşürüldü.

Yeni Kabin Bagajı Kuralları

AB genelinde geçerli olacak bu yeni kurallara göre, yolcuların taşıyacağı sıvı ve jel ürünler, maksimum 100 mililitre hacme sahip şişelerde olmalı ve tüm ürünler maksimum hacmi 1 litre olan şeffaf plastik bir torba içerisinde paketlenmelidir. Bu kurallar, ilaçlar ve sıvı bebek mamaları için geçerli olmayacak, bu ürünler kısıtlamalardan muaf tutulacak.

Güvenlik Cihazları ve Kuralların Güncellenmesi

AB’nin, bagajların içini kontrol eden cihazların değişmesi ve bu cihazların güvenilirliğine ilişkin bazı şüphelerin ortaya çıkması, bu kuralların sıkılaştırılmasına neden oldu. Yeni nesil cihazlar, eskilerinin aksine sıvı ürünlerin el bagajından çıkarılmadan kontrol edilmesini mümkün kılıyor. Ancak, bu cihazların güvenilirliği tam olarak sağlanana kadar yeni kuralların geçerli olması bekleniyor.

Bu yeni düzenleme, Avrupa’da seyahat eden yolcuların sıvı taşıma koşullarını etkileyerek, daha sıkı güvenlik önlemlerinin alınmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.