Bitcoin neden yükseliyor? 62 bin doları aştı!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell’ın açıklamaları, kripto para piyasalarında olumlu bir hava yarattı ve yükselişlere neden oldu. Powell, para politikasında bir ayarlama yapmanın zamanının geldiğini belirterek, güvercin mesajlar verdi. Bu açıklamalar, piyasalar tarafından faiz indirimlerinin yakın zamanda gelebileceği şeklinde yorumlandı.

Powell, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızının ekonomik verilere bağlı olacağını vurguladı ve enflasyonda yukarı yönlü risklerin azaldığını ifade etti. Bu açıklamalar, riskli varlıklara olan iştahı artırdı ve özellikle kripto para birimlerinde hızlı bir yükselişe neden oldu.

Bitcoin, güne 60 bin 300 dolar civarında başlamıştı, ancak Powell’ın konuşması sırasında 62 bin 320 dolara kadar yükseldi. Ethereum da benzer bir performans sergileyerek 2 bin 700 dolar seviyesini test etti.

Saat 17.24 itibarıyla Bitcoin, yüzde 2,30 artışla 61 bin 861 dolar civarında işlem görürken, Ethereum yüzde 2,2 yükselişle 2 bin 680 dolardan el değiştiriyordu.

Bu gelişmeler, yatırımcıların Powell’ın açıklamalarını olumlu karşılayarak, kripto para birimlerine olan ilgilerini artırdıklarını gösteriyor.