Dijital Aile Mobil Uygulaması Tanıtıldı

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, yeni dijital okuma platformu “Dijital Aile” mobil uygulaması, kağıt kullanımını azaltmayı hedefleyerek, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi çerçevesinde tasarruf tedbirlerine katkıda bulunacak. Bu uygulama, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanılmasına önemli bir destek sunmayı amaçlıyor.

Kullanıcılar, “Dijital Aile” uygulaması sayesinde çocuklar, kadınlar, aileler, sosyal yardımlar, sosyal hizmetler ve sosyal politikalar gibi çeşitli konularda yer alan dergi, kitap, broşür, rehber ve bülten gibi zengin içeriklere kolaylıkla ulaşabilecekler. Uygulama, telefonlar ve tabletler üzerinden erişim imkanı sunarak bilgiye ulaşımı daha da kolaylaştırıyor.

Uygulamanın sunduğu “Favorilere Ekleme” özelliği ile kullanıcılar, ihtiyaç duydukları içeriklere hızlı bir şekilde ulaşabilirken, farklı kategorilerden dergi ve kitapları ekleyerek kişisel kütüphanelerini oluşturma fırsatı bulacaklar. Bu sayede, her kullanıcı kendine özel bir içerik deneyimi yaşayabilecek.

Ayrıca, “Dijital Aile” uygulaması, içeriklerin daha erişilebilir olmasını sağlayan sesli betimleme özelliği ile görme engelli bireylerin ve sesli içerikleri tercih eden kullanıcıların dergilerin içeriğini dinlemelerine olanak tanıyor. Bu özellik, uygulamanın kapsayıcılığını artırarak daha fazla kullanıcıya hitap etmesini sağlıyor.

Kullanıcılar, istedikleri materyalleri indirerek internet bağlantısı olmadan da içeriklere erişim sağlayabilecekler. Mobil uygulama, kullanıcı dostu arayüzü ile hem IOS hem de Android mobil marketlerinden ücretsiz olarak indirilebilir.