Elektromanyetik Darbe Silah Sistemi Sürü İHA Tehdidini Engelleyecek

Anlaşma Epirus şirketinin Elektromanyetik Darbe (EMP) alanındaki yetkinliklerinin Northrop Grumman’in ‘İnsansız Hava Sistemlerine Karşı Önlem’ (C-UAS) sistemler sistemi (SoS) çözüm önerileri dahilinde kullanımını içeriyor. Böylelikle Northrop Grumman’in gelişmiş C-UAS yeteneklerine, Epirus’un Elektromanyetik Darbe (EMP) sistemini sürü İHA sistemlerine karşı önlem olarak eklerken, Epirus’un Northrop Grumman’in kinetik olmayan C-UAS etkileri bölümüne tamamlayıcı rol görevini katmaktadır.

Northrop Grumman Genel Müdürü ve Başkan Vekili Kenneth Todorov “İnsansız Hava Sistemleri modern savaş alanlarında hızla artan kullanımıyla bir tehdit oluşturuyor. Epirus’un Elektromanyetik Darbe Silah Sisteminin, C-UAS portfolyomuza katılımıyla giderek büyüyen bu tehdide karşı sağlam, entegre ve çok katmanlı duruşumuzu güçlendiriyoruz.” dedi.

Northman Grumman’in C-UAS (İnsansız Hava Sistemlerine Karşı Önlem) çözümleri, kinetik ve kinetik olmayan etkiler, hava ve yer sensörleri ile birlikte sahada test edilmiş, onaylanmış ve halen kullanılan “İleri Alan Hava Savunma Komuta ve Kontrol” (C2) sistemine katmanlı bir mimari sağlıyor. C2 sistemi yakın bir zamanda ABD Ordusu tarafından ‘muvakkaten’ küçük insansız hava sistemlerine karşı tedbir sistemi olarak seçilmişti.

Leonidas C-UAS Elektromanyetik Darbe Silah Sistemi

Epirus’un Leonidas adı verilen C-UAS Elektromanyetik Darbe Silah Sistemi sabit yada mobilize olarak, insansız hava sistemlerine karşı önlem savunması için dizayn edildi ve yarı iletken teknolojisinin kullanımıyla boyut ve ağırlık olarak büyük bir azaltmayı mümkün kıldı. Böylelikle daha büyük bir menzil aralığına ışık hızında ulaşabilen, mühimmat kapasitesi yada yüklemesi gibi sorunları olmayan bir silah olma özelliğini sağladı. Leonidas bir atış yaptığında, hassas bir hedef vurma için yönetilebilen elektromanyetik darbe üretir yada belli bir karasal ya da havasal alanı izole koruma alanı olarak tesis eder.

Epirus’un teknolojiden sorumlu müdürü Bo Marr “Northman Grumman’in C-UAS sistemler sistemi çözüm önerilerine katkıda bulunmak bizi heyecanlandırıyor. Şirketimizin öngörülemeyen Elektromanyetik Darbe (EMP) kapasitesi, sahada sürekli gelişmekte-değişmekte olan asimetrik tehditleri anlamaya ve takip etmeye devam ederken, bu çözüm projesine de katkıda bulunacaktır.” dedi.

Epirus, kuruluşunun 3. yılı itibariyle, ABD Ordusu için Elektromanyetik Darbe silahları geliştirmekte olan bir firmadır. Şirket çalışanları Özel Operasyonlar camiasının ve Havacılık sektörünün tecrübeli isimlerinden oluşturulmuştur. Şirketin ofisi Los Angeles, Kaliforniya’da bulunmaktadır.

Northman Grumman dünyanın farklı yerlerinden oluşan müşterilerine uzay, havacılık, savunma ve siber uzay alanlarında karşılaşılan en zorlu problemlerin çözümlerinde katkı vermektedir. 90.000 çalışanıyla bilim, teknoloji ve mühendisliğin her gün anlık olarak kullanıldığı gelişmiş ileri sistemler, ürünler ve servisler sunmaktadır.

Kaynak: DefanceTurk