Limni Gölü Tabiat Parkı: Doğanın Kalbindeki Cennet

Kent merkezine yaklaşık 45 kilometre mesafede, muhteşem Zigana Dağı eteklerinde konumlanan Limni Gölü Tabiat Parkı, adını aldığı krater gölü ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Çevresindeki sarıçam, ladin ve köknar ormanları ile çevrili bu doğal alan, doğa tutkunları için adeta bir cennet niteliğinde.

Bu yıl nisan ayından bu yana, Limni Gölü, yaklaşık 100 bin ziyaretçi ağırladı. Tabiat Parkı’ndaki tesisin işletmecisi Mustafa Eroğlu, kış mevsimine kadar hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Eroğlu, Limni Gölü’nün, Zigana Dağı eteklerindeki doğal bir tabiat gölü olduğunu ifade ederek, “Gölün etrafı sarıçam ağaçlarıyla kaplı. Ziyaretçilerimiz için piknik alanları, göl manzaralı kameriyeler, restoran ve konaklamak için bungalov evleri gibi imkanlarımız mevcut.” dedi.

Parkı ziyaret edenlerden Ünal Midi, Limni Gölü’ne daha önce de geldiğini ve buranın doğası ile birçok kez görülmeye değer bir yer olduğunu dile getirdi. Midi, “Limni Gölü, doğa ile iç içe bir yer. Yabancı turistlerin de dikkatini çeken bu bölge, temizliği ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Ayrıca, tesis çalışanlarının ilgisi de oldukça iyi.” şeklinde konuştu.

Limni Gölü Tabiat Parkı, sunduğu doğal güzelliklerin yanı sıra, huzurlu bir atmosferde doğayla baş başa kalmak isteyenler için ideal bir destinasyon. Ziyaretçiler, burada hem dinlenip hem de doğanın tadını çıkararak unutulmaz anılar biriktirebilirler.