Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Kızını Kaybetti

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin 2. sınıfında okuyan genç öğrenci Pekgöz, burun etini aldırmak ve estetik bir operasyon geçirmek amacıyla Maltepe’deki özel bir hastaneye başvurdu. Ancak, narkoz aşamasında beklenmedik bir şekilde her şey kötüleşti ve genç kız kalp krizi geçirdi.

20 GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ Pekgöz, hastanede 20 gün boyunca süren zorlu bir yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Kızlarının ölümüne neden olan olayların ardından aile, ihmaller zincirinin olduğunu savunuyor.

ANESTEZİ SONRASI KALBİ DURDU Baba Ferhat Pekgöz, anestezi uygulandıktan sonra kızlarının kalbinin durduğunu, ancak kendilerine durumunun çok iyi olduğu iletildiğini belirtti. Başlangıçta tedbir amaçlı olarak Kurtköy’deki bir hastaneye götürüldüklerini, fakat 112 acil kaydı açılmadığı için daha sonra başka bir hastaneye yönlendirildiklerini anlattı.

AYNI GÜNDE 3 HASTANE DEĞİŞTİRDİ Ferhat Pekgöz, o talihsiz gün içerisinde 3 farklı hastane değiştirmek zorunda kaldıklarını ve bu ihmallerin sonucunda kızlarının hayatını kaybettiğini ifade etti.

“SEDYEDEYKEN GÖZLERİ AÇIKTI” Anne Özlem Pekgöz, kızını yoğun bakımda görmek istediğini ancak buna izin verilmediğini, sedyedeyken gözlerinin açık olduğunu ve entübe edilmediğini dile getirdi. Bu durum, ailenin tedirginliğini daha da artırdı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR 30 Ağustos’ta yaşadıkları bu acı olayın ardından Pekgöz ailesi, hastane ve sorumlu doktorlar hakkında hukuki süreç başlatarak suç duyurusunda bulundu.