Meta’nın Karma Gerçeklik Gözlüğü Projesi İptal Edildi

Meta, Apple Vision Pro ile rekabet etme amacı güden ve uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğü projesi olan La Jolla’yı iptal etti. Bu gözlüğün 2027 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyordu. The Information kaynaklı habere göre, CEO Mark Zuckerberg’in de katıldığı bir ürün değerlendirme toplantısının ardından Reality Labs çalışanlarına, bu yeni cihaz üzerinde çalışmayı bırakmalarını söylediği bildirildi.

La Jolla gözlüğünün, ultra net mikro OLED ekranlarıyla Quest 3’ten çok daha üstün olacağı ve Apple Vision Pro’da kullanılan teknolojiyi barındırdığı iddia ediliyordu. Ancak, Meta’nın bu projeden vazgeçmesinin temel nedeninin yüksek maliyetler olduğu vurgulandı. Şirket, cihazın fiyatını 1.000 doların altına çekmeyi hedefliyordu; ancak mikro OLED panellerin maliyeti, Meta’nın uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü planlarını tehlikeye attı.

Gelecek Planları ve Yeni Ürünler

Buna rağmen, Meta’nın yakın gelecekte daha fazla kulaklık ve karma gerçeklik teknolojisi geliştirme planları olduğu ifade ediliyor. The Verge daha önce, Ventura kod adlı daha uygun fiyatlı bir Quest gözlüğünün bu yıl içinde piyasaya sürülebileceğini bildirmişti. Ayrıca, Meta’nın önümüzdeki ay düzenlenecek olan Meta Connect etkinliğinde yeni artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerini tanıtacağı da rapor ediliyor.

  • Quest 4’ün 2026 yılında standart ve premium versiyonlarının çıkması bekleniyor.
  • Meta, sürekli olarak yeni AR ve VR teknolojileri üzerinde çalışmayı sürdürüyor.
  • Gelecekte daha uygun fiyatlı ürünlerle pazarda rekabet etmeyi hedefliyor.