Pegasus’tan Bosna Hersek’in Tuzla şehrine ilk uçuş

Bosna Hersek’in Tuzla kentine yönelik yeni uçuş hattının açılışı için düzenlenen törende, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hava Ulaşım Daire Başkanı Sefa Ceyhan, Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen ve Pegasus Yer İşletme Grup Başkanı Boğaç Uğurlutegin’in yanı sıra Türkiye ve Bosna Hersek’ten basın mensupları katıldı.

Tören, Pegasus’a ait uçağın Tuzla kentine inişiyle başladı. Uçakla gelen heyeti, Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagic ve Tuzla Kantonu hükümet yetkilileri karşıladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, burada yaptığı açıklamada, Tuzla Kanton hükümetinin Türkiye’den uçuş talebinde bulunduğunu ve bu talebe olumlu cevap verdiklerini belirtti. İskurt, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin bu havacılık işbirliğiyle daha da güçlendiğini vurguladı. Ayrıca, bu işbirliğinin sosyal, ticari ve turizm alanlarında önemli gelişmelerin önünü açacağını ifade etti. İlk uçuşun Pegasus ile gerçekleştirildiğini belirten İskurt, ekim ayının başlarında AJet’in de uçuşlara başlayacağını duyurdu.

Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen, bu uçuş hattının açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Pegasus’un 108 uçaklık filosuyla 107. destinasyonuna başladığını söyledi. Tuzla uçuşlarına olan ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getiren Pekesen, uçuşun dolu gerçekleştiğini ve bu durumun hattın potansiyelini gösterdiğini ifade etti. Gelecekte daha fazla frekansla hizmet vermeyi hedeflediklerini de ekledi.

Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Tuzla’ya olan uçuşları cumartesi günleri saat 06.50’de gerçekleşecek, Tuzla’dan Sabiha Gökçen’e dönüş ise aynı gün 08.50’de yapılacak.