SpaceX, 21 Starlink Uydusunu Başarıyla Fırlattı

SpaceX, Starlink Uydularını Başarıyla Fırlattı

SpaceX, Falcon 9 roketiyle Kaliforniya’daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden 21 adet Starlink uydusunu başarıyla yörüngeye yerleştirdi. Bu fırlatma, Starlink’in 2024 yılı içinde gerçekleştirdiği 62. görev oldu ve toplamda 125 fırlatma ile, şirketin yörüngede 6.400’den fazla uyduya sahip olan geniş takımyıldızını oluşturmasına katkıda bulundu.

Fırlatılan alçak Dünya yörüngesindeki uydulardan on üçü, kullanıcıların cep telefonlarıyla hücresel hizmetlerden bağımsız olarak dünyanın herhangi bir yerinde uydu iletişimine erişimini sağlayan, yenilikçi “Direct-to-Cell” teknolojisi ile donatıldı.

POLARIS DAWN GÖREVİNDEN SONRA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Falcon 9 Starlink fırlatmaları SpaceX için neredeyse rutin bir hal almışken, Perşembe akşamı Kaliforniya’dan gerçekleştirilen bu görev, şirketin Polaris Dawn misyonu kapsamında, çok kısa bir süre önce gerçekleştirilen ilk özel uzay yürüyüşünün ardından geldi. Bu özel görev, uzayda insanlı misyonların ve özel şirketlerin uzay araştırmalarındaki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.

STARLINK NEDİR?

Starlink, SpaceX tarafından geliştirilen, dünya genelinde yüksek hızlı internet erişimi sağlamayı amaçlayan bir uydu sistemidir. Bu sistem, özellikle internet erişiminin yetersiz veya maliyetinin yüksek olduğu bölgelerde, kullanıcılara güvenilir ve hızlı bir internet hizmeti sunmayı hedeflemektedir. Starlink, tüm dünyayı kapsayan bir ağ oluşturarak, dijital uçurumun kapatılmasına ve herkesin internet erişim imkanına sahip olmasına katkıda bulunmaktadır.