Telegram CEO’su Pavel Durov’un Açıklamaları ve Gözaltı Süreci

Telegram’ın CEO’su Durov’dan Açıklama

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, platformun halka açık kanallar ve botlar aracılığıyla sağladığı hizmetlerin bazı kullanıcılar tarafından kötüye kullanıldığını belirtti. Durov, bu durumun “yasa dışı ürünlerin satışı” gibi faaliyetlerle hizmet şartlarını ihlal eden kişilerce gerçekleştiğini ifade etti.

Durov, Telegram ekiplerinin bu sorunları çözmek amacıyla aktif bir şekilde çalıştığını ve kullanıcılar uygulamada arama yaptığında “problemli içeriklere artık erişim sağlanamayacağını” vurguladı. Ayrıca, platformun “kötüye kullanılmasının önüne geçmek” için gizlilik politikasında önemli değişiklikler yapılacağını kaydetti.

Bunun yanı sıra, Durov, ilgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresleri ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıkladı. Bu güncellemeyle, suçlu faaliyetlerin caydırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Durov, “kötü niyetli kişilerin platformu kendi çıkarları için istismar etmesine asla izin verilmeyeceğini” ifade etti.

DUROV, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanı’na özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Durov’un, Telegram üzerinden yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Savcılığı, Durov hakkında 12 farklı suçlama bulunduğunu belirterek, 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiğini duyurdu.

Durov, gözaltına alındıktan sonra sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, bu süreci “şaşırtıcı” bulduğunu ifade etti. “Bir CEO’yu, yönettiği platformda yer alan kullanıcıların işlediği suçlar nedeniyle suçlamak, akıllı telefon öncesi dönem yasalarını kullanmakla aynı şeydir ve bu yanlıştır,” dedi.

Ayrıca, Telegram’ın Avrupa Birliği’nde (AB) resmi bir temsilci bulundurduğunu ve AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini de vurguladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın