Yunanistan 50 Adet Türk İHA’sı Alıyor

Yunanistan Savunma Bakanlığı Türkiye’den Drone siparişleri için anlaşmaya vardı.

Defense News’in aktardığına göre insansız hava aracı (İHA) üretimi yapan özel bir Türk şirketi olan Assuva Savunma Sanayii 28 Temmuz’da yaptığı açıklamada Yunanistan Savunma Bakanlığı’na 50 minyatür taktik insansız hava aracı için toplu satış konusunda sözleşmeyi kazandıklarını duyurdu.

Assuva Savunma Sanayii şirketi 2 adet Proton Elic RB-128 İHA’yı Yunanistan’a gönderdi ve kabul testlerini geçtiğini ifade etti. Assuva Genel Müdürü Remzi Başbuğ, şirketin hem NATO hem de Avrupa Birliği üyesi ülkeye yaptığı ilk ihracat anlaşması olduğunu ayrıca Proton Elic RB-128 İHA; Türk, Çin ve Sri Lanka Silahlı Kuvvetleri’ne daha önceden satılmış olup, Yunanistan’a ihracat için gerekli tüm şartları sağladıklarını belirttiler.

Assuva minyatür taktik İHA çeşitli amaçlarla tercih edilmektedir. Arama-kurtarma, kimyasal malzemeler, kara mayınları, patlayıcılar ve yeraltı sığınaklarının tespit edilmesinde kullanılıyor. Termal kamera özelliği ile 1km mesafeye kadar ve yerin 50m altına kadar görüntü yakalayabiliyor.

Assuva şirketi, İHA’nın yerli mühendislik ve yazılımın ürünü olduğunu ifade etmiştir.

Kaynak: DefanceTurk