Mark Zuckerberg’den COVID-19 İçerik Sansürü Üzerine Açıklamalar

Mark Zuckerberg’den Önemli Açıklamalar

Facebook’un sahibi olan Meta Platforms’un CEO’su Mark Zuckerberg, Biden yönetiminin üst düzey yetkililerinin, COVID-19 pandemisi sürecinde bazı içerikleri sansürlemeleri için Meta’ya baskı yaptığını ve bu tür bir durumun tekrar yaşanması halinde buna karşı duracağını ifade etti.

Zuckerberg, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların sahibi olarak, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’ne gönderdiği mektupta, bu baskı üzerine daha önce konuşmadığı için pişmanlık duyduğunu ve belirli içerikleri silme kararlarından dolayı da üzgün olduğunu belirtti.

Yargı Komitesi’ne yazdığı mektupta, “Beyaz Saray yetkilileri de dahil olmak üzere, Biden hükümetinin üst düzey temsilcileri 2021 yılında, mizah ve hiciv gibi içerikler de dahil olmak üzere, belirli koronavirüs içeriklerinin sansürlenmesi için takımlarımıza sürekli olarak baskı yaptılar. Hemfikir olmadığımızda ise takımlarımızdan çok sayıda şikayette bulundular,” ifadelerini kullandı.

Zuckerberg, bu durumla ilgili şunları ekledi: “Hükümet baskısı yanlıştı ve bu konuda daha fazla ses çıkartmadığımız için derin bir pişmanlık içerisindeyim. Ayrıca, edindiğimiz tecrübeler ve yeni bilgiler ışığında, o dönemde verdiğimiz bazı kararların bugün kesinlikle farklı olacağını düşünüyorum.”