Apple’ın iOS 18 Güncellemesi ve Yeni Yapay Zeka Özellikleri

Apple’ın iOS 18 Güncellemesi ve Yapay Zeka Özellikleri

Apple, 2024’te düzenlediği WWDC etkinliğinde tanıttığı iOS 18 işletim sistemi güncellemesini, iPhone 16’nın lansmanının ardından 16 Eylül tarihinde kullanıcılarla buluşturdu. Birçok Apple kullanıcısı, şirketin yapay zeka özelliklerinin iOS 18’e ne zaman geleceğini merak ediyordu. Desteklenen bir aygıta sahip olduğunuzu varsayarsak, Apple’ın iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 ile yararlanabileceğiniz özelliklerin tam listesi aşağıda sunulmuştur:

  • Fotoğraflarda Temizlik Yapın: Fotoğraflarınızdaki istenmeyen nesneleri kolayca kaldırabileceksiniz.
  • Siri Geliştirmeleri: Yeni ürün bilgisi, daha esnek istek işleme yetenekleri, yeni görünüm ve his, daha doğal bir ses ile birlikte, Siri’ye yazma özelliği ve daha fazlasıyla Apple’ın geliştirilmiş Siri’si kullanıcılarla buluşacak.
  • Fotoğraflar’da Hafıza Filmi Oluşturun: Bir açıklama yazarak, yapay zeka talep üzerine yeni bir Bellek filmi oluşturacak.
  • Fotoğraflarda Doğal Dil Araması: Gelişmiş arama özelliği sayesinde doğru fotoğraf ve videoları kolayca bulabileceksiniz.
  • Bildirim Özetleri: Yapay zeka, bildirimlerinizi analiz ederek kısa bir özet çıkaracak.
  • Mail’de Öncelikli Mesajlar: Yapay zeka, en önemli e-postaları öncelikli hale getirerek dikkat çekici bir şekilde sunacak.
  • Mail ve Mesajlar’da Akıllı Yanıt: Mail ve mesajlarınızda önerilen yanıtlar ile daha hızlı bir iletişim deneyimi elde edeceksiniz.
  • Posta ve Mesajlarda Özetler: Basit bir alıntıdan daha bilgilendirici olan ileti dizisi özetleri alabileceksiniz.
  • Odakta Akıllı Susturma: Odak modundayken, yapay zeka yalnızca önemli uyarılarda bildirimleri gönderecek.

Apple Intelligence Hangi Cihazlara Gelecek?

Apple Intelligence, macOS Sequoia 15.1 çalıştıran ve Apple Silicon işlemcileri (M1 ve üzeri) barındıran Mac’lerde kullanılmaya başlanacak. Ayrıca, iPadOS 18.1 ile çalışan M1 ve üstü çipleri bulunan iPad’lere de bu özellikler sunulacak.

Apple Intelligence Hangi iPhone Modellerine Gelecek?

iOS 18.1 yüklü iPhone 15 Pro/Pro Max ile iPhone 16 serisinin (16/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max) 8 GB veya daha fazla belleğe sahip modellerinde de Apple Intelligence desteği sağlanacak. Bu özelliklerden faydalanabilmek için aygıtınızın ABD İngilizcesine ayarlanmış olması ve Avrupa Birliği (AB) veya Çin dışında bulunmanız gerektiğini belirtmekte fayda var.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın