Epic Games, Google ve Samsung’a Antitröst Davası Açtı

Epic Games, Google ve Samsung’a Dava Açtı

Geçtiğimiz yıl, bir jüri, Google’ın resmi dijital mağazası Google Play dışında Android cihazlarda uygulamaların indirilmesine yönelik seçenekleri kısıtlayarak antitröst yasalarını ihlal ettiğine hükmetti. Bu durum, Epic Games’in, Google’ın rekabeti engelleme ve yasadışı tekelini güçlendirme çabaları içerisinde olduğunu iddia etmesine zemin hazırladı.

Pazartesi günü, ABD’nin San Francisco Federal Mahkemesi’nde açılan yeni davada, Android tabanlı telefonların en büyük üreticisi olan Samsung da Google ile birlikte davalılar arasında yer aldı. Epic Games, bu iki teknoloji devinin iş birliği yaparak rekabeti zedelediğini savunuyor.

Epic Games’in resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre, kullanıcıların Samsung cihazlarından indirdikleri uygulamalar, Samsung’un “otomatik engelleme” özelliği tarafından engelleniyor. Bu özellik, telefonun varsayılan ayarlarında aktif durumda bulunmakta ve kullanıcıların, uygulamaları sorunsuz bir şekilde indirip yükleyebilmesi için bu özelliği manuel olarak devre dışı bırakmaları gerekiyor.

Google ve Samsung, bu suçlamalara yanıt vererek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Her iki şirket de, kullanıcıların uygulamaları indirmek için daha özgür bir seçim yapabilmesi gerektiğini savunarak, kendilerini savunma yoluna gitti.

Epic Games, Google’a karşı açtığı antitröst davasını 11 Aralık’ta kazanmıştı. Ancak Google, bu karara itiraz edeceğini belirtmişti. Şirket, yeni açtığı davanın önceki dava ile birleştirilmesini talep ediyor.

Oyun geliştirme şirketi Epic Games, hem Google hem de Apple’ın akıllı telefon pazarındaki hakimiyetinin zayıflatılmasını amaçlıyor. Birçok teknoloji şirketi, bu tekelleşmenin kırılması durumunda, kullanıcıların yenilikçi fikirlere daha uygun fiyatlarla ulaşabileceğini savunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın