Airbus, Avustralya’da Nightjar Takımı Kurdu

Airbus, Avustralya’nın endüstri kapasitesini geliştirmek için Nightjar Takımı’nı kurdu. Yeni oluşumla birlikte ülkeye 250 milyon Avustralya dolarından (AUD) fazla ekonomik fayda sağlanması amaçlanıyor.

Airbus Helicopters, Team Nightjar’ı oluşturmak için 20’den fazla Avustralyalı ortağı ile el ele vererek konsorsiyum “Proje LAND 2097”un 4. Aşama çözümünü başlattı. Bu proje kapsamında, Avustralya Milletler Topluluğu, Avustralya Savunma Kuvvetleri Özel Operasyonları’nı desteklemek için bir helikopter filosu arayacak.

Avustralya’nın en iyi endüstri yeteneklerini ve akademisini bir araya getiren Team Nightjar üyelerinin isimleri ise şöyle; Cablex, Cyborg Dynamics, Deakin Üniversitesi, DEWC, ECLIPS, Ferra Engineering, Helicopter Logistics, Helimods, Kinetic Fighting, Kratos Australia, Microflite, PREDICT Australia, QinetiQ Australia, Safran Helicopter Engines Australia, Seeing Machines, Sigma Bravo, Rusada, TAFE NSW, Tagai Management Consultants, Toll Helicopters, Technology Sydney Üniversitesi, Varley Group ve Varley Rafael Australia.

Avustralya Milletler Topluluğu’nun Avustralya Özel Kuvvetleri’ne yönelik dört tonluk, hızla konuşlandırılabilen, çok rollü helikopter teklif talebine yanıt olarak Team Nightjar, yüksek kabiliyetli Airbus H145M ve ülke içi destek filosu sunacak.

Airbus Avustralya Pasifik Genel Müdürü Andrew Mathewson “Bu programda Avustralyalı her partnerimizin Milletler Topluluğu’na niş yetenekler sunduğunu bilmekle birlikte Avustralya firmalarıyla çalışmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Avustralya endüstrisine olan kararlılığımızı temel alan Team Nightjar, Avustralya endüstriyel desteği ve yeniliğine güçlü bir şekilde odaklanacaktır.” dedi.

“Yerel konsorsiyum, dünyanın önde gelen eğitim çözümlerini sunacak, yerli katılımı güçlendirecek ve program boyunca hızlı tasarım ve geliştirmeler sunacaktır.”

“Avustralya liderliğindeki yeniliğe yatırım yapma konusundaki kararlılığıyla, ekip teklifi, 250 milyon AUD’dan fazla ekonomik fayda ve Avustralya’da 170’den fazla iş olanağı sağlayacak.”

Bu yetenekler, yerel meslekler, teknoloji transferi ve ihracat fırsatları sunarken, üstün yetenekli H145M helikopterinin temel olarak sunduğu olanakları da büyük ölçüde artıracağına inanıyoruz.”

“Avustralya Milletler Topluluğu kanıtlanmış, olgun, güvenilirliği yüksek ve sağlam destek sistemleri sunan bir platform aramaktadır. Programda önerdiğimiz Avustralya Özel Kuvvetlerisivil, parapublic ve askeri alanlarda küresel olarak hizmet veren 1.400’den fazla uçakla 5.9 milyon saatin üzerinde uçuş yapan H145 ailesinin en son üyesi olmakla birlikte gelişmiş bir global ağ tarafından da desteklenmektedir.”

Mathewson, “H145M, hafif özel operasyonlar için örnek bir platformdur ve Özel Kuvvetler’in gereksinimlerine sağlam bir uyum sağlamakla beraber hatasız, yüksek hazırlıklı görevler için kanıtlanmış yeteneklere sahiptir” diye ekledi.

Hafif çift motorlu uçak, Avustralya için operasyonel olarak kanıtlanmış, uygun fiyatlı ve düşük riskli bir seçenek olmakla birlikte MRH90 Taipan’ı özel operasyonlar için geliştirilmiş mobilite ve durumsal farkındalık ile tamamlamaktadır. H145M kompakt boyutu sayesinde, yoğun kentsel arazideki operasyonlar için optimize edilecek ve bir C-17A Globemaster aracılığı ile hızlı bir şekilde konuşlandırılacaktır.

H145M denenmiş, test edilmiş ve mükemmel fiyat-performans oranı ile kısa teslim süresi nedeniyle savunma güçleri arasında popülerlik kazanmıştır. Müşterileri arasında Almanya, Macaristan, Lüksemburg, Sırbistan ve Tayland’daki askeri güçler bulunmaktadır.

H145M özellikle bugün %99’un üzerinde göreve hazır olan Alman Silahlı Kuvvetleri’nin (Bundeswehr) özel operasyon rollerini desteklemekte; güvenlik, üstün güç ve yük sağlamaktadır.

Hibya Haber Ajansı

SAVUNMA

ROKETSAN: ÇAKIR ve SUNGUR Füzeleri İlk Kez İhraç Edildi

ROKETSAN tarafından geliştirilen ÇAKIR seyir füzesi ve SUNGUR hava savunma füze sistemi ilk defa ihraç edildi. Türkiye’nin savunma sanayiinde gerçekleştirdiği atılımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen savunma sanayii şirketlerinden biri olan ROKETSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen ÇAKIR seyir füzesi ve SUNGUR hava savunma füzesi, ilk kez ihraç edilerek önemli bir başarıya imza attı. […]

[…]

SAVUNMA

Yunanistan’a modernize F-16 teslimatı gerçekleşti

Lockheed Martin, modernize edilen 30’uncu F-16 Viper savaş uçağının Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne teslim edildiğini duyurdu. Lockheed Martin, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda F-16 Viper savaş uçakları ile ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. Bu bağlamda şirket, Yunanistan’ın F-16 modernizasyonu programı kapsamındaki 30. uçağın Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne teslim edildiğini duyurdu. Bahse konu modernizasyon programı ile 84 adet […]

[…]