Android 16’nın Kod Adı: Baklava ve Çıkış Tarihi Hakkında Bilgiler

Android 16 ve Yeni Kod Adı: Baklava

Google, Android sürümlerine geçmişte tatlı isimler vererek bir gelenek oluşturmuştu; ancak Android 10’un piyasaya sürülmesiyle birlikte bu geleneği sona erdirdi ve gelecek sürümler için yalnızca sürüm numarası kullanmaya karar verdi. Bu nedenle, Android 16, resmi olarak bir tatlı kod adı olmadan basit bir şekilde “Android 16” olarak anılacak.

Ancak, Android Authority tarafından aktarılan bilgilere göre, Android 16’nın kod adının “Baklava” olduğu yönünde bazı kanıtlar mevcut. Görüştükleri bir kaynağa göre, Baklava gerçekten de Android 16’nın tatlı adı olarak belirlenmiş durumda. İlk başta Android 16 kod adının “W” harfiyle başlayan bir tatlıya atıfta bulunması bekleniyordu; fakat bu, görünüşe göre gerçekleşmeyecek gibi duruyor.

Önceki sürüm olan Android 15 için Google, Vanilla Ice Cream yani Vanilyalı Dondurma adlandırmasını tercih etmişti.

Android 16’nın Çıkış Tarihi Hakkında Bilgiler

Google henüz Android 16’nın çıkış zaman çizelgesini resmi olarak duyurmadı. Ancak, geçmişteki Android sürümlerinin çıkış tarihleri göz önüne alındığında, Android 16’nın 2025’in 4. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

  • Android 15 için ilk Geliştirici Önizlemesi: Şubat 2024’te yayınlandı.
  • Android 15 Beta 1: Nisan 2024’te yayınlandı.
  • Kararlı Android 15 güncellemesi: Ekim 2024’te yayınlanması bekleniyor.
  • Android 15’in kaynak kodu: Eylül 2024’te yayınlanacak.

Ancak, bazı kanıtlar, Google’ın Android 16’yı normalden çok daha erken piyasaya sürebileceğini öne sürüyor. AOSP’deki kod, 2025’in 2. çeyreği kadar erken bir tarihte, yani o yılın Nisan, Mayıs veya Haziran aylarında bir sürüm görebileceğimizi işaret ediyor. Elbette, bu Google’ın planları arasında olabilir, ancak bu hedefe ulaşabilir mi, bunu zaman gösterecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın