Bayraktar Mini İHA Yeni Özellikleriyle Envantere Girmeye Hazır

Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar Mini İnsansız Hava Aracı Sistemi yeni özellikleriyle envantere girmeye hazır

Bayraktar Mini İnsansız Hava Aracı Sistemi tamamen özgün ve milli olarak geliştirilmiş elektronik, yazılım ve yapısal bileşenleri ile Türkiye’nin ilk mini robot hava aracı sistemidir. Baykar Savunma Ar-Ge ekibinin yoğun çalışma ve gayreti ile geliştirilen sistem tüm testleri başarı ile geçerek ilk olarak 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine sunulmuştu.

Baykar Savunma tarafından aktarıldığı üzere Bayraktar Mini İHA sistemi yeni özellikleriyle güvenlik güçlerine hizmet etmeye hazır. Baykar Savunma tarafından yapılan aktarımda ise, “Mini İHA’dan insansız savaş uçağına kadar tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek sistemleri geliştirmeye ve üretmeye devam ediyoruz. Milli İHA serüvenimizin ilk adımı olan Bayraktar Mini İHA yeni özellikleriyle güvenlik güçlerimize hizmet etmeye hazır!” ifadelerine yer verildi.

Selçuk Bayraktar, Haziran 2020’ye kadar ürettikleri S/İHA’lara ilişkin sayısal veriler de paylaşmıştı Bu bağlamda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterindeki 228+ adet Bayraktar Mini İHA 100.000 uçuş saatini tamamlamıştı. Baykar Savunma tarafından güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan 350+ İHA platformu 350.000 saati aşkın uçuş gerçekleştirerek Türk havacılık tarihinde önemli bir ilke imza atmış oldu.

Bayraktar IHA

110+ SİHA envanterde

Türkiye’nin milli SİHA sistemlerini üreten Baykar tarafından geliştirilen, teknik özellikleri ve katıldığı operasyonlar değerlendirildiğinde kendi sınıfında dünyanın en iyisi olan milli SİHA Bayraktar TB2, 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) envanterine girdi. 2015’te silahlandırılan insansız hava aracı, TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı envanterindeki Bayraktar TB2 İHA sistemi ile birlikte şu anda envanterde bulunan 110 Bayraktar TB2 S/İHA, 250 bin uçuş saati ile güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor.

MİUS’ta Hedef 2023

Selçuk Bayraktar, Haziran 2020’de yaptığı açıklamasında, 2019 yılı sonunda ilk uçuşunu yapan Akıncı TİHA’nın çok daha stratejik görevler yapabileceğini vurgulayarak 2020 yılı içerisinde envanterde olacağını belirtmişti. Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) çalışmaları hakkında da bilgi veren Selçuk Bayraktar, firmasının 2023 yılına kadar MİUS üzerinde çalışacağını ifade ederek platformun bazı özelliklerini anlattı. Buna göre MİUS turbofan itki sisteminden gücünü alacak olan platform 40.000 feet operasyonel irtifada, havada yaklaşık beş saat kalabilecek. SATCOM veri ağı ile menzil kısıtı olmadan görev yapabilecek olan MİUS 0,8 Mach seyir hızına sahip olacak. MİUS 1 ton mühimmat taşıma kapasitesi ile yakın hava desteği, stratejik taarruz görevleri, hava savunma sistemlerinin bastırılması/imhası görevleri ve füze taarruzu görevlerini yerine getirebilecek.

Kaynak: DefenceTurk

Turizm

Nemrut Kalderası karla kaplandı

Nemrut Kalderası, kış mevsiminin güzellikleriyle kaplandı. Bembeyaz kar örtüsüyle muhteşem bir manzara sunan kaldera, doğa severler için eşsiz bir keşif noktası haline geldi. Kış aktiviteleri ve fotoğraf tutkunları için ideal bir destinasyon! […]

Turizm

Karabük’te sonbahar güzelliği

Karabük’te sonbahar güzelliğini keşfedin! Renklerin dans ettiği doğa manzaraları, huzur dolu yürüyüş yolları ve eşsiz fotoğraf fırsatları ile bu mevsimin tadını çıkarın. Karabük, sonbaharın büyüleyici atmosferiyle sizi bekliyor. […]